Vývoj nové metody pro selektivní redukci nitroskupiny v přítomnosti chránící dithianové skupiny – Pavla MIROŠOVÁ
Pavla MIROŠOVÁ
Bachelor's thesis
Vývoj nové metody pro selektivní redukci nitroskupiny v přítomnosti chránící dithianové skupiny
Examination of reaction conditions for selective reduction of nitro group to amino group in the molecule bearing dithiane circle
Anotácia:
Byly připraveny deriváty nitrofenyldithianu a nitrofenyldithiolanu odvozené od 3-nitroacetofenonu, jenž byly použity pro sledování vlivu různých parametrů na průběh selektivní redukce nitroskupiny na aminoskupinu za současného zachování dithianového kruhu, nebo desulfurizace sirného kruhu za současného zachování či redukce nitroskupiny. Derivát nitrofenyldithianu 2-methyl-2-(3-nitrofenyl)-1,3-dithian …viacAbstract:
Nitrophenyldithiane and nitrophenyldithiolane derivatives were prepared from 3-nitroacetophenone. The new prepared nitrophenyldithiane 2-methyl-2-(3-nitrophenyl)-1,3-dithiane was identified by spectral methods as NMR, IR, MS and X-ray analysis. This derivatives were used for examination of reaction conditions for selective reduction nitro group to amino group with unaffected dithiane circle, or desulfurization …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor:
12586
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2009
- Vedúci: Mgr. Robert Vícha, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MIROŠOVÁ, Pavla. \textit{Vývoj nové metody pro selektivní redukci nitroskupiny v přítomnosti chránící dithianové skupiny}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/na1cro/.
Jak správně citovat práci
MIROŠOVÁ, Pavla. Vývoj nové metody pro selektivní redukci nitroskupiny v přítomnosti chránící dithianové skupiny. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.