Tepelná úprava pokrmov z pohl'adu nutričného terapeuta – Bc. Alica Šimečková
Bc. Alica Šimečková
Bakalářská práce
Tepelná úprava pokrmov z pohl'adu nutričného terapeuta
The heat treatment of dishes from the perspective of dietitian
Abstract:
The beginning of the theoretical part of this bachelor’s thesis presents different types of heat treatments. The following chapters are focused on changes of nutrients and weight changes appeared during thermal food processing, fats and oils suitable for heat treatment, formation of undesirable toxic compounds in foodstuffs and microbiological risk associated with heat treatment. The final part deals …víceAbstract:
Začiatok teoretickej časti tejto bakalárskej práce zhrňuje jednotlivé druhy tepelných úprav. Nasledujúce kapitoly sa venujú nutričným a hmotnostným zmenám vzniknutých behom tepelného spracovania potravín, tukom a olejom vhodných pre tepelnú úpravu, vzniku nežiaducich toxických látok v potravinách a mikrobiologickému riziku spojeného s tepelnou úpravou. Záverečná časť sa zaoberá významom a zásadami …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/pg90g/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2016
- Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti
Josef Soukup -
Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů
Šárka Krejčová -
Štúdium zmien vlastností a zloženia bio-oleja a jeho hydrorafinovaných produktov v priebehu dlhodobého skladovania
Aneta Závodníková -
Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje
Tereza Kácalová -
Vliv přidání řepkového oleje do krmné směsi na nutriční hodnotu a sklizňové parametry u cvrčka domácího
Michaela Šlechtová