Tepelná úprava pokrmov z pohl'adu nutričného terapeuta – Bc. Alica Šimečková
Bc. Alica Šimečková
Bachelor's thesis
Tepelná úprava pokrmov z pohl'adu nutričného terapeuta
The heat treatment of dishes from the perspective of dietitian
Abstract:
The beginning of the theoretical part of this bachelor’s thesis presents different types of heat treatments. The following chapters are focused on changes of nutrients and weight changes appeared during thermal food processing, fats and oils suitable for heat treatment, formation of undesirable toxic compounds in foodstuffs and microbiological risk associated with heat treatment. The final part deals …moreAbstract:
Začiatok teoretickej časti tejto bakalárskej práce zhrňuje jednotlivé druhy tepelných úprav. Nasledujúce kapitoly sa venujú nutričným a hmotnostným zmenám vzniknutých behom tepelného spracovania potravín, tukom a olejom vhodných pre tepelnú úpravu, vzniku nežiaducich toxických látok v potravinách a mikrobiologickému riziku spojeného s tepelnou úpravou. Záverečná časť sa zaoberá významom a zásadami …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/pg90g/
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2016
- Supervisor: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Reader: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti
Josef Soukup -
Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů
Šárka Krejčová -
Štúdium zmien vlastností a zloženia bio-oleja a jeho hydrorafinovaných produktov v priebehu dlhodobého skladovania
Aneta Závodníková -
Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje
Tereza Kácalová -
Vliv přidání řepkového oleje do krmné směsi na nutriční hodnotu a sklizňové parametry u cvrčka domácího
Michaela Šlechtová