Bc. Alica Šimečková

Bachelor's thesis

Tepelná úprava pokrmov z pohl'adu nutričného terapeuta

The heat treatment of dishes from the perspective of dietitian
Abstract:
The beginning of the theoretical part of this bachelor’s thesis presents different types of heat treatments. The following chapters are focused on changes of nutrients and weight changes appeared during thermal food processing, fats and oils suitable for heat treatment, formation of undesirable toxic compounds in foodstuffs and microbiological risk associated with heat treatment. The final part deals …viac
Abstract:
Začiatok teoretickej časti tejto bakalárskej práce zhrňuje jednotlivé druhy tepelných úprav. Nasledujúce kapitoly sa venujú nutričným a hmotnostným zmenám vzniknutých behom tepelného spracovania potravín, tukom a olejom vhodných pre tepelnú úpravu, vzniku nežiaducich toxických látok v potravinách a mikrobiologickému riziku spojeného s tepelnou úpravou. Záverečná časť sa zaoberá významom a zásadami …viac
 
 
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2016
  • Vedúci: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta