Porovnání vlastností vína vyrobeného s různou mírou respektu k terroir – Bc. Anna Harcová
Bc. Anna Harcová
Diplomová práce
Porovnání vlastností vína vyrobeného s různou mírou respektu k terroir
Comparing the characteristics of wines produced with a varying degree of respect for terroir
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá tématem „Porovnávání vlastností vína vyrobeného s různou mírou respektu k terroir“. Práce se konkrétně zaměřuje na zdůraznění terroir při technologickém zpracování a následném fermentační procesu v dané nádobě. Teoretická část přibližuje vlivy vinohradnického terroir, půdní a geologické faktory a vinařské terroir. Dále práce popisuje spontánní a řízenou fermentaci s využitím …víceAbstract:
This thesis deals with the topic “Comparing the characteristics of wines produced with a varying degree of respect for terroir“. The theses focuses specifically on emphasizing the terroir during the technological processing and subsequent fermentation process in a vessel. The theoretical part describes the influences of vinicultural terroir, soil and geological factors and wine terroir. The thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby vína pomocí řízené a spontánní fermentace
Hana Svobodová -
Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie
Radim Holešinský -
Studium změn jakostních parametrů v průběhu zrání hroznů a jablečnomléčné fermentace vín.
Miroslav Horák -
Hodnocení terroir vybraných viničních tratí
František Hrádek -
Porovnanie terroir vrámci jedného mikroregiónu
Richard Danko -
Komplexní zhodnocení terroir „Sonberk“
Kateřina Kalášková -
Terroir - nájdenie vzťahov medzi geomorfologickými podmienkami stanovišťa a kvalitou hrozna
Adam Lančarič -
Terroir - nalezení vztahů mezi geomorfologickými podmínkami stanoviště a kvalitou hroznů
Anna Otáhalová