Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice – Pavla Zbořilová
Pavla Zbořilová
Bachelor's thesis
Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice
Flowers of the Ornamental Plants and Their Usage in Food Industry and Cosmetics
Anotácia:
Tato bakalářská práce podává charakteristiku jedlých květů z pohledu potravinářského, kosmetického i farmakologického. Cílem práce bylo sjednotit a vyzdvihnout nezbytné informace o sedmi druzích okrasných rostlin (levandule úzkolistá, pivoňka lékařská, měsíček lékařský, violka trojbarevná, vřes obecný, šafrán setý, jasmín velkokvětý). V textu jsou obsaženy charakteristiky sedmi druhů okrasných rostlin …viacAbstract:
This bachelor thesis gives a characteristic of edible flowers from a food, cosmetic and phar-macological point of view. The aim of the work was to unify and highlight the necessary information about seven species of ornamental plants (lavender, peony, marigold, three-colored violet, heather, saffron, jasmine). The text contains the characteristics of seven spe-cies of ornamental plants, their occurrence …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zbořilová, Pavla. Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent