Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí – Bc. Eliška Musilová
Bc. Eliška Musilová
Master's thesis
Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí
Textural Characteristics of Breads Prepared from Commercial Gluten-free Blends
Abstract:
Kvůli rozšíření alergií a intolerancí na lepek bylo nutné trh přizpůsobit novým konzumentům. Bohužel bezlepkové pečivo nedosahuje stejných kvalit jako to lepkové. Jak v chuti, tak i v texturních vlastnostech. Má nižší údržnost než pečivo s lepkem, rychleji tvrdne, a zhoršuje se i chuťově. Záleží, z jakých surovin a v jakém poměru je pečivo vyrobené a díky tomu lze ovlivnit a případně zlepšit jeho trvanlivost …moreAbstract:
Due to the spread of allergies and intolerance to gluten, it was necessary to adapt the market to new consumers. Unfortunately, gluten-free pastry does not reach the same qualities as the gluten products, neither in taste or texture. It is less durable than gluten pastry, it hardens faster, and the taste as such gets worse as well. Depending on the choice of raw materials and in what proportion the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2019
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MUSILOVÁ, Eliška. \textit{Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/nb5nov/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Musilová, Eliška. Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí . Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva
Pavel Křupka -
Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva
Ľubomíra Rybárová -
Vliv přídavku rýžové instantní kaše na texturní vlastnosti rýžového pečiva
Monika Augustová -
Směsí pro bezlepkové výrobky
Kristýna Bazalová -
Lepek v potravinách, ano či ne?
Šárka Nejedlá -
Markery v diagnostice přetrvávající slizniční atrofie, refrakterní celiakie a maligních komplikací u pacientů s celiakií
Barbora Packová -
Vliv celiakie a jejích přidružených onemocnění na kvalitu života a edukaci jedince
Dagmar Černá -
Celiakie – život bez lepku
Vanesa Dávidová