Stanovení kvalitativních parametrů u různých vzorků medu – Bc. Tereza Dufková
Bc. Tereza Dufková
Diplomová práce
Stanovení kvalitativních parametrů u různých vzorků medu
Determination of qualitative parameters in different samples of honey
Anotace:
Měnící se klimatické podmínky a rozvoj nemocí, jsou příčinou postupného úbytku včel, který vede také k úbytku medu. Med se tak stává vzácnou potravinou, což svádí prodejce k jeho falšování a zvyšování výdělku. V rámci této studie byly hodnoceny čtyři komerční vzorky medu a jeden květový med přímo od včelaře. U medů byly stanoveny základní parametry, jako je obsah vody a pH. Pro rozlišení druhu medu …víceAbstract:
Changing climatic conditions and the development of diseases are the cause of the gradual loss of bees, which also leads to the loss of honey. The honey thus becomes a rare food, which leads sellers to honey adulteration and increase the profit. In this study, four samples of commercial honey and one blossom honey directly from the beekeeper were evaluated. Basic parameters such as water content and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru
Tereza KOVÁČOVÁ -
Aktivita antioxidačních mechanismů u vybraných kmenů řas ovlivněných zamrzáním
Robert Zunt -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Stanovení pravosti a falšování medu iontově výměnnou chromatografií
Tereza Ždiniaková -
Kitchen Sink Drama: Shelagh Delaney's A Taste of Honey and Arnold Wesker's The Kitchen
Luboš Nehyba