Vplyv národných kuchýň na tradičnú anglickú gastronómiu – Kristína Kováčová
Kristína Kováčová
Bakalářská práce
Vplyv národných kuchýň na tradičnú anglickú gastronómiu
The Influence of Different National Cuisines on the Traditional English Gastronomy
Abstract:
This bachelor´s dissertation is focused on the influences on English gastronomy. The first part focuses on history of English gastronomy, what kind of stages it had to go through, which countries had done the biggest impact on it, how the emigration influenced the nutrition, what nutrition looks like these days and in the end it is focused on culinary artist Jamie Olivier. The second part analyses …víceAbstract:
Práca je venovaná vplyvom na anglickú tradičnú gastronómiu. V prvej časti sa sústredí na históriu anglickej gastronómie, akými etapami si prešla, ktoré krajiny zanechali najväčšiu stopu na jej vývoji, ako ovplyvnila emigrácia stravovanie v Anglicku, ako vyzerá stravovanie v krajine dnes a na záver sa venuje anglickému kulinárskemu umelcovi, Jamiemu Olivierovi. V druhej časti sa práca venuje skúmaniu …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/15136/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2017
- Vedoucí: Mgr. Lucie Bartošová
- Oponent: Mgr. Dagmar Lanská
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOVÁČOVÁ, Kristína. \textit{Vplyv národných kuchýň na tradičnú anglickú gastronómiu}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/nc3blp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.