Bc. Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ

Diplomová práce

Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie

Degradation study of the casein complex by gel permeation chromatography
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá studiem degradace kaseinového komplexu při procesu paření u vzorků sýřenin před pařením, sýřenin po paření a finálních výrobků ? sýrů Mozzarella a Jadel. Pro účely experimentu byla použita gelová permeační chromatografie s refraktometrickou a viskozitní detekcí.
Abstract:
This master thesis deals with a study of degradation of casein complex during a steaming process with rennet samples before steaming, rennet samples after steaming and final products ? Mozzarella and Jadel cheese. For the purposes of an experiment gel permeation chromatography (GPC) with refractometric and viscometric detection has been used.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2011
Identifikátor: 22605

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: RNDr. Zdeněk Smékal

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ČTVRTNÍČKOVÁ, Lenka. Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe