Studium hydrolytických a oxidačních změn tuku u válcově sušeného plnotučného mléka – Ing. Eva PROCHÁZKOVÁ
Ing. Eva PROCHÁZKOVÁ
Doctoral thesis
Studium hydrolytických a oxidačních změn tuku u válcově sušeného plnotučného mléka
Study of hydrolytic and oxidative changes of fat in roller dried whole milk powder
Abstract:
Práce byla zaměřena na studium hydrolytických a oxidačních změn tuku válcově sušeného plnotučného mléka. V literární rešerši je uveden přehled změn mléčného tuku, vzájemné reakce s dalšími složkami mléka a jejich vliv na jakost výrobku. Dále jsou také uvedeny různé způsoby sušení mléka s důrazem na válcové a sprejové sušení. V experimentální části byla věnována pozornost stabilitě stabilita plnotučného …moreAbstract:
The aim of this work was to study the hydrolytic and oxidation changes of milk fats in whole dried milk powder. The Literature Review looks into changes of milk fats, their interaction with other components of milk and their effect on product quality. Various ways of milk drying are also mentioned with an emphasis on drum and spray drying. The experimental part was focused on the storability of whole …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2012
Accessible from:: 30. 4. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 21. 6. 2012
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PROCHÁZKOVÁ, Eva. \textit{Studium hydrolytických a oxidačních změn tuku u válcově sušeného plnotučného mléka}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/ner5jo/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PROCHÁZKOVÁ, Eva. Studium hydrolytických a oxidačních změn tuku u válcově sušeného plnotučného mléka. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.4.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti
Josef Soukup -
Oxidační změny vybraných druhů masa
Michaela Havelková -
Oxidační změny tuku v drůbežích výrobcích
Kateřina Váňová