Přežívání probiotických bakterií v umělých kojeneckých výživách – Bc. Barbora Koutná
Bc. Barbora Koutná
Diplomová práce
Přežívání probiotických bakterií v umělých kojeneckých výživách
Survival of probiotic bacteria in infant formulas
Anotace:
Probiotika jsou živé mikroorganismy, které příznivě ovlivňují zdravotní stav hostitele, jsou v hojné míře přidávány do kojeneckých výživ a díky svým účinkům se staly jejich běžnou součástí. Jako probiotika jsou nejčastěji využívané skupiny bakterií Lactobacillus a Bifidobacterium. Střevní mikrobiota kojených a uměle živených dětí se výrazně liší, proto je snaha obohacovat umělé kojenecké výživy tak …víceAbstract:
Probiotics are live microorganisms, which positively affects host´s health condition, Probiotics are abundantly added to baby food and thanks to its effect they became its common component. Bacteria from groups Lactobacillus and Bifidobacterium are most commonly used probiotics. Breastfeeded babies and babies fed by infant formula differ in intestinal microbiota, thus an effort to enrich the infant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Šárka Musilová, Ph.D.
- Oponent: Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOUTNÁ, Barbora. \textit{Přežívání probiotických bakterií v umělých kojeneckých výživách}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/nevw8c/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kojenecká výživa z kravského a kozího mléka
Beatrice Giampaglia -
Vliv složení bílkovin mléka na jeho alergenní vlastnosti
Alena Nevrzalová -
Výživa kojenců a batolat s alergií na bílkovinu kravského mléka
Petra VAVEROVÁ -
Význam mateřského mléka ve výživě dětí
Eliška Budková -
Charakterizace oligosacharidů mateřského mléka
Anna Žabová -
Stanovení vybraných chemických vlastností náhrad mateřského mléka
Martina Tůmová -
Probiotika a jejich význam pro zdravý gastrointestinální trakt člověka
Iva Opletalová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva