Vliv termické modifikace na energetickou náročnosť dřeviny Iroko při rovinném frézování – Adam Bača
Adam Bača
Bachelor's thesis
Vliv termické modifikace na energetickou náročnosť dřeviny Iroko při rovinném frézování
The influence of the thermal modification on the energy intensity of Iroko Wood in plane milling
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje a rozebírá charakteristiku vlivu termické modifikace na energetickou náročnost tropické dřeviny Iroko při rovinném frézování v závislosti při změnách teplot termické modifikace. Tropická dřevina Iroko proběhla termickou modifikací při teplotách 160 °C, 180 °C, 210 °C a porovnal jsem ji s nemodifikovaným vzorkem od stejné tropické dřeviny. Popsal jsem dané změny vlastností …moreAbstract:
This bachelor thesis describes and discusses the characteristics of the effect of thermal modification on the energy intensity of Iroko tropical wood species in planar milling in relation to changes in thermal modification temperatures. The samples were modified at temperatures of 160 °C, 180 °C, 210 °C and I compared them with the unmodified sample of tropical tree Iroko. I described given changes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Monika Sarvašová Kvietková, PhD.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BAČA, Adam. \textit{Vliv termické modifikace na energetickou náročnosť dřeviny Iroko při rovinném frézování}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Forestry and Wood Sciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/ngdr9w/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta lesnická a dřevařskáCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Forestry and Wood SciencesBachelor programme / field:
Wood Technology / Wood Technology
Theses on a related topic
-
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Technologické ukazatele po zdvojkolejnění mezistaničního úseku Pardubice hlavní nádraží - Pardubice-Rosice nad Labem
Jan Onderka -
Technologické parametry výroby mražených krémů
Lucie Hartmanová -
Technologické parametry a konzervárenské zpracování hrušek asijských odrůd
Ivan Jarolík -
Technologické parametry a konzervárenské zpracování plodové zeleniny
Lenka Pechová -
Technologické parametry a konzervárenské zpracování méně známých druhů ovoce
Iveta Rosová -
Stanovení provozních parametrů technologické jednotky alginátové granulace
Filip Stankuš -
Termicky modifikované dřevo (THERMOWOOD) vliv nezávislých parametrů (technicko - technologických) na závislé parametry (energetické a kvalitativní) při rovinném frézování
Jiří Kubš
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights