Vliv termické modifikace na energetickou náročnosť dřeviny Iroko při rovinném frézování – Adam Bača
Adam Bača
Bakalářská práce
Vliv termické modifikace na energetickou náročnosť dřeviny Iroko při rovinném frézování
The influence of the thermal modification on the energy intensity of Iroko Wood in plane milling
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje a rozebírá charakteristiku vlivu termické modifikace na energetickou náročnost tropické dřeviny Iroko při rovinném frézování v závislosti při změnách teplot termické modifikace. Tropická dřevina Iroko proběhla termickou modifikací při teplotách 160 °C, 180 °C, 210 °C a porovnal jsem ji s nemodifikovaným vzorkem od stejné tropické dřeviny. Popsal jsem dané změny vlastností …víceAbstract:
This bachelor thesis describes and discusses the characteristics of the effect of thermal modification on the energy intensity of Iroko tropical wood species in planar milling in relation to changes in thermal modification temperatures. The samples were modified at temperatures of 160 °C, 180 °C, 210 °C and I compared them with the unmodified sample of tropical tree Iroko. I described given changes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Monika Sarvašová Kvietková, PhD.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BAČA, Adam. \textit{Vliv termické modifikace na energetickou náročnosť dřeviny Iroko při rovinném frézování}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta lesnická a~dřevařská. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ngdr9w/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta lesnická a dřevařskáČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta lesnická a dřevařskáBakalářský studijní program / obor:
Dřevařství / Dřevařství
Práce na příbuzné téma
-
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Technologické ukazatele po zdvojkolejnění mezistaničního úseku Pardubice hlavní nádraží - Pardubice-Rosice nad Labem
Jan Onderka -
Technologické parametry výroby mražených krémů
Lucie Hartmanová -
Technologické parametry a konzervárenské zpracování plodové zeleniny
Lenka Pechová -
Technologické parametry a konzervárenské zpracování hrušek asijských odrůd
Ivan Jarolík -
Technologické parametry a konzervárenské zpracování méně známých druhů ovoce
Iveta Rosová -
Stanovení provozních parametrů technologické jednotky alginátové granulace
Filip Stankuš -
Termicky modifikované dřevo (THERMOWOOD) vliv nezávislých parametrů (technicko - technologických) na závislé parametry (energetické a kvalitativní) při rovinném frézování
Jiří Kubš
Název
Vložil
Vloženo
Práva