Bc. Iva MARTINKOVÁ

Diplomová práce

Změna mikroflóry pařených sýrů v průběhu výroby a skladování

The change in microflora of pasta filata cheeses during their produciton and storage
Anotace:
Pařené sýry jsou charakteristické procesem paření při zpracování sýřeniny, kdy se sýřenina stává plastickou a je možní ji tvarovat do nejrůznějších podob. Paření sýřeniny dodává sýrům také typickou vláknitou texturu. Cílem práce bylo stanovit mikrobiologickou kvalitu pařených sýrů v průběhu jejich výroby a skladování. Ve vzorcích suroviny v jednotlivých fázích výroby sýrů byl stanoven počet psychrotrofních …více
Abstract:
Pasta filata cheeses are characteristic by steaming process of curd. The steaming process gives them plasticity and thanks to this, it´s possible to form it into assorted shapes. The steaming process gives them also a fibrillar texture. The aim of this thesis was to determi-nate microbiological quality of pasta filata cheeses during their production and storage. There was determinated a count of psychrotrophic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 22631

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MARTINKOVÁ, Iva. Změna mikroflóry pařených sýrů v průběhu výroby a skladování. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin