Vliv přídavku pektinu na jakost tavených sýrů – Ing. Petra SEDLÁČKOVÁ
Ing. Petra SEDLÁČKOVÁ
Diplomová práce
Vliv přídavku pektinu na jakost tavených sýrů
Effect of pectin adition on processed cheese quality
Anotace:
Při volbě taveného sýra hraje důležitou roli, krom chuti a vůně, i jeho konzistence. Tato diplomová práce nejprve zkoumá vliv přídavku různého množství pektinu na konzistenci tavených sýrů. Dále je popsán vliv kombinace přídavku pektinu a monosacharidů (glukosa, fruktosa, galaktosa), respektive disacharidů (laktosa, sacharosa) na jakost tavených sýrů. Tavené sýry byly vyhodnoceny chemickou a senzorickou …víceAbstract:
The consistency of processed cheese plays very important role, besides flavour, in con-sumer{\crq}s acceptability. This thesis investigates the impact of addition of different pectin amount on processed cheese consistency first. Further, the combined effect of pectin addi-tion and monosaccharides (glucose, fructose, galactose) addition, resp. disaccharides (lactose, sucrose) addition, on processed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zveřejnit od: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8057
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2008
- Vedoucí: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SEDLÁČKOVÁ, Petra. Vliv přídavku pektinu na jakost tavených sýrů. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Enkapsulace aktivních látek s využitím protein-polysacharidových komplexů
Sabina Botková -
Interakce mezi obalem a potravinou
Andrea Kosáčková -
Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů
Anna Sklenaříková -
Pektin - jeho vlastnosti a využití v průmyslu
Eva Odstrčilová -
Pektin-hemicelulózový komplex a exopektát hydrolázy
Dana Flodrová -
Ověření schopnosti rašeliníkového pektinu inhibovat aktivitu půdních enzymů
Lucie CHROUSTOVÁ -
Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny
Kamila Blahůšková