Studium ztrát tokoferolů vyvolaných oxidovanými lipidy v modelu trávicího traktu – Matyáš Krtička
Matyáš Krtička
Bakalářská práce
Studium ztrát tokoferolů vyvolaných oxidovanými lipidy v modelu trávicího traktu
Study of tocopherol losses caused by oxidized lipids in in vitro model of the gastrointestinal tract
Anotace:
Cílem této práce bylo zjistit míru ztrát tokoferolů vyvolaných oxidovanými lipidy v modelu trávicího traktu. K této práci byl použit in vitro model trávicího traktu, aby bylo možné simulovat reálné podmínky. Sledovaný byl zejména α -tokoferol, přičemž pokusy byly prováděny na řepkovém oleji, který byl oxidován zahřátím na 60 °C a 180 °C. Předpoklad pro výzkum byl, že oxidované lipidy vedou k významným …víceAbstract:
The aim of this work was to determine the rate of tocopherol loss induced by oxidized lipids in a digestive tract model. An in vitro model of the digestive tract was used for this work in order to simulate real conditions. In particular, α-tocopherol was monitored, and the experiments were performed on rapeseed oil, which was oxidized by heating to 60 ° C and 180 ° C. The premise for the research was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRTIČKA, Matyáš. \textit{Studium ztrát tokoferolů vyvolaných oxidovanými lipidy v modelu trávicího traktu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/nh070u/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Plant oils as a source of vitamin E in the human diet
Petra Libertova
Název
Vložil
Vloženo
Práva