Michaela Marková
Bachelor's thesis
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Food additives in human nutrition
Abstract:
V dnešní době jsou téměř ke všem potravinám přidávána potravinářská aditiva, a právě těmi se v bakalářské práci zabývám. Potravinářská aditiva můžeme definovat jako látky, které nejsou obvykle určeny ke spotřebě jakožto potravina a mají za úkol udržovat nebo zlepšovat bezpečnost, čerstvost, chuť, strukturu a vzhled potravin. Již v dávné minulosti se přidávaly k potravinám různé látky za účelem zlepšení …moreAbstract:
Nowadays food additives are almost added to all kinds of food and I focus on them in my bachelor thesis. Food additives can be defined as substances which are not usually intended for consumption as food and which are intended to maintain or improve safety, freshness, taste, structure and appearance of the food. In the past ingredients have been already added to foods to improve their appearance, smell …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARKOVÁ, Michaela. \textit{Potravinářská aditiva ve výživě člověka}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/nh9afq/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích
Eva Tomková -
Aditiva v dětských výživách
Nikol Horáková -
Aditiva E250 a E251 v masných výrobcích
Jana Hajduchová -
Potravinářská aditiva používaná ke zlepšení chuti, vzhledu a konzervaci potravin
Hana Čelakovská -
Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí
Jana KLEPÁČOVÁ -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková -
Využití odpadních kvasnic jako aditiva pro potravinářský a krmivářský průmysl
Jiří Bahenský
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights