Martina Houžvičková

Bachelor's thesis

Přírodní konzervanty potravin

Natural food preservatives
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá konzervací potravin se zaměřením na přírodní konzervanty. Skládá se ze čtyř kapitol. První kapitola objasňuje, co to aditiva jsou, jak se rozdělují, z čeho se získávají, jaké jsou úkoly aditiv, a zachycuje legislativu související s nimi. V druhé kapitole jsou popsány konzervanty, základní principy konzervace potravin, rozdělení konzervantů dle původu a dle mechanismu účinku …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the food preservation with focusing on the natural preservatives. It consists of four chapters. The first chapter describes the food additives (classification, fucntions) and their corresponding legislation. In the second chapter, there is description of the food preservatives, basic principles of food preservation, characterisation of food preservatives according to …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Houžvičková, Martina. Přírodní konzervanty potravin. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs