Bc. Markéta Marková

Diplomová práce

Optimalizace derivatizace a separace aminokyselin přítomných\nl{} v potravinových doplňcích

Optimization of derivatization and separation of amino acids present in supplements
Anotace:
Diplomová práce se zabývá analýzou aminokyselin s rozvětveným řetězcem (BCAA) přítomných v potravinových doplňcích. Teoretická část je věnována obecné charakteristice aminokyselin, proteinů a potravinových doplňků. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci derivatizace a separace BCAA pomocí RP-HPLC s předkolonovou derivatizací fenylisothiokyanátem. Deriváty aminokyselin byly detekovány pomocí …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the analysis of branched chain amino acids (BCAA) present in food supplements. The theoretical part is devoted to the general characteristics of amino acids, proteins and food supplements. The experimental part is focused on the optimization of derivatization and separation of BCAA using RP-HPLC with pre-column derivatization using phenyl isothiocyanate. Amino acid derivatives …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Marková, Markéta. Optimalizace derivatizace a separace aminokyselin přítomných\nl{} v potravinových doplňcích. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie

Práce na příbuzné téma