Využití třapin v technologii vín révy vinné – Bc. Albert Vyoral
Bc. Albert Vyoral
Diplomová práce
Využití třapin v technologii vín révy vinné
The utilisation of stem in grape wine technology
Anotace:
Práce se zabývá tématikou využití třapin v technologii výroby vín. Literární část popisuje třapinu jako součást hroznu i třapinu jako takovou. Práce se věnuje vlivům třapiny na vinifikaci i výsledné víno. Z teoretické roviny posouvá, díky citovaným autorům, poznatky na praktickou úroveň – jsou popsány způsoby práce s třapinami, důsledky její přítomnosti a výhody/nevýhody, které přináší. Jsou rovněž …víceAbstract:
This thesis deals with utilisation of stem in wine production technology. Literary section describes stem as a part of grape bunch. Part of thesis deals with its influences on vinification and the resulting wine. From the theoretical plane is the thesis moving to the practical level thanks to the other authors. There is described way of work with stem, consequences of its present and advantages/disadvantages …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků
Tomáš Slavík -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Klára Vítková -
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Zuzana Bláhová -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry
Meri Gabelaia -
Antioxidační vlastnosti kávy
Klára Lachmanová