Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu – Andrea Nosková
Andrea Nosková
Bachelor's thesis
Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu
Application of nuclear magnetic resonance in detection of honey adulteration
Abstract:
Nukleární magnetická rezonance (NMR) je fyzikálně chemickou metodou zaměřující se na identifikaci a kvantifikaci chemických sloučenin a stanovení jejich struktur.S neustále zvyšujícími se požadavky na kvalitu a bezpečnost potravin se metody detekce výrazně vyvíjejí, a právě analýza NMR se díky svému širokému využití jeví jako vhodná metoda při odhalování podvodů a falšování potravin.V rámci bakalářské …moreAbstract:
Nuclear magnetic resonance (NMR) is a method used for quantification of chemical compounds and its structure determination. High requirements on food safety and food quality have a huge impact on the development of modern analytical methods. Thanks to widespread use of NMR spectroscopy it appears to be a very suitable method for the detection of food adulteration and contamination.The main purpose …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOSKOVÁ, Andrea. \textit{Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/nkuw9h/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Využití analytických metod a chemometrie k ověření geografické autenticity medu
Lucie Marková -
Vývoj 1H NMR metody na určení botanického původu medu
Dominika Hrabáková -
Vztah parametrů pekařské kvality pšenice a metabolitů v 1H NMR spektru
Anna Tomšů -
Vývoj 1H NMR metody na určení botanického původu medu
Dominika Hrabáková -
Využití 1H NMR k určení kvality a geografického původu vína a piva
Adéla Jirušová -
1H NMR chemometrický model pro klasifikaci vlastností českých vín
Aneta Hošťálková -
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Šárka Altmannová -
NMR profilování a analýza medů
Blanka Sládková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights