Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu – Andrea Nosková
Andrea Nosková
Bakalářská práce
Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu
Application of nuclear magnetic resonance in detection of honey adulteration
Anotace:
Nukleární magnetická rezonance (NMR) je fyzikálně chemickou metodou zaměřující se na identifikaci a kvantifikaci chemických sloučenin a stanovení jejich struktur.S neustále zvyšujícími se požadavky na kvalitu a bezpečnost potravin se metody detekce výrazně vyvíjejí, a právě analýza NMR se díky svému širokému využití jeví jako vhodná metoda při odhalování podvodů a falšování potravin.V rámci bakalářské …víceAbstract:
Nuclear magnetic resonance (NMR) is a method used for quantification of chemical compounds and its structure determination. High requirements on food safety and food quality have a huge impact on the development of modern analytical methods. Thanks to widespread use of NMR spectroscopy it appears to be a very suitable method for the detection of food adulteration and contamination.The main purpose …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOSKOVÁ, Andrea. \textit{Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/nkuw9h/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Využití analytických metod a chemometrie k ověření geografické autenticity medu
Lucie Marková -
Vývoj 1H NMR metody na určení botanického původu medu
Dominika Hrabáková -
Vztah parametrů pekařské kvality pšenice a metabolitů v 1H NMR spektru
Anna Tomšů -
Vývoj 1H NMR metody na určení botanického původu medu
Dominika Hrabáková -
Využití 1H NMR k určení kvality a geografického původu vína a piva
Adéla Jirušová -
1H NMR chemometrický model pro klasifikaci vlastností českých vín
Aneta Hošťálková -
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Šárka Altmannová -
NMR profilování a analýza medů
Blanka Sládková
Název
Vložil
Vloženo
Práva