Mikroflóra bažantů z různých typů chovů ve vztahu k produkci biogenních aminů – Bc. Adriana VÁLKOVÁ
Bc. Adriana VÁLKOVÁ
Master's thesis
Mikroflóra bažantů z různých typů chovů ve vztahu k produkci biogenních aminů
Microflora of Pheasants of Different Breeding and Relationship to Biogenic Amines Production
Abstract:
Diplomová práce se zabývá tvorbou biogenních aminů bakteriemi izolovanými z bažantů. Pro výzkum byly použití bažanti z volné přírody a z chovu ve voliéře. Izolace bakterií byla provedena z prsního a stehenního svalstva, jater a kůže. Produkce biogenních aminů byla zjišťována pomocí kultivační metody a iontově-výměnné chromatografie. Teoretická část se zabývá charakteristikou mikroflóry bažantů a drůbeže …moreAbstract:
This thesis deals with production of biogenic amines by bacteria isolated from pheasants. To research the use of wild pheasants and breeding in the aviary. Isolation of bacteria was performed from the breast, thigh muscle, the liver and skin. Production of biogenic amines was investigated using cultivation methods and ion-exchange chromatography. Theoretic part deals with the characterization of microflora …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VÁLKOVÁ, Adriana. \textit{Mikroflóra bažantů z různých typů chovů ve vztahu k produkci biogenních aminů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/nmw2gx/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VÁLKOVÁ, Adriana. Mikroflóra bažantů z různých typů chovů ve vztahu k produkci biogenních aminů. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Lucie Vítková -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková