Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP – Jan ROZSYPAL
Jan ROZSYPAL
Bakalářská práce
Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP
Chemiluminescence determination of antioxidant capacity - the comparison of luminol-CTAB-Bistris and luminol-HRP based methods
Anotace:
Antioxidanty zajišťují ochranu organismu před škodlivým vlivem volných radikálů, protože tělo získává velkou část antioxidantů z potravy, je vhodné mít metody schopné stanovit antioxidační kapacitu potravin. V této práci byly srovnány antioxidační kapacity červeného vína, pomerančového džusu a olivového oleje, naměřené třemi chemiluminiscenčními metodami.Abstract:
Antioxidants are compounds protecting organism against damaging effect of free radicals. Because one source of antioxidants is food, it is beneficial to have methods capable of determination of total antioxidant capacity (TAC) of foods. In this thesis were compared TAC values of red vine, orange juice and olive oil obtained by using chemiluminescence based methods.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 8. 2012
Zveřejnit od: 9. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Doc. RNDr. Jan Hrbáč, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROZSYPAL, Jan. \textit{Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP}. Online. Bakalářská práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Přírodovědecká fakulta. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/nmxlut/.
Jak správně citovat práci
ROZSYPAL, Jan. Chemiluminiscenční stanovení antioxidační kapacity - srovnání metod využívajících luminol-CTAB-Bistris a luminol-HRP. Olomouc, 2012. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 8. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Aplikovaná chemie
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva