Vliv aktivity α-amylásy na kvalitu běžného pečiva – Ing. Bc. Renata Olšová
Ing. Bc. Renata Olšová
Diplomová práce
Vliv aktivity α-amylásy na kvalitu běžného pečiva
The effect of α-amylase activity on the quality of bakery products
Anotace:
Hlavním cílem diplomové práce bylo zkoumat vliv přídavku alfa-amylasy na kvalitu bulek. Enzymy byly izolovány z Trichoderma viride a Aspergillus oryzae. Oba enzymy jsou určeny k použití v pekařském průmyslu. Nejprve byla stanovena aktivita obou použitých alfa-amylas a zjištěno, že daná metodika byla vhodná k použití. Následně byly oba enzymy přidány do receptur - vždy nejmenší a největší doporučená …víceAbstract:
The main aim of the diploma thesis was to explore the effect of alpha-amylase addition on the quality of rolls. These enzymes were isolated from Trichoderma viride and Aspergillus oryzae. Both enzymes are aimed at using in bakery industry. First of all, the activity of both enzymes was measured and found out, that the used methodology was suitable. Afterwards, both enzymes were added to the recipe …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analysis of sustainability of production processes and proposal of indicators of sustainable development in forest bioeconomy
Isaac Nyarko -
Analysis of the Evolution of Migration Policies in Mexico and the United States, from Development to Containment: A Review of Migrant Caravans from the Northern Triangle of Central America during the Period 2014 to 2020
Melissa Baltazar Flores -
Double life in Oscar Wilde's The Picture of Dorian Gray and the author's life
Lucie POSPÍŠILOVÁ -
Effect of Covid-19 Pandemic on the Financial Circumstances, Academic life & Social Life of CZU students
Kartik Santoshkumar Soni
Název
Vložil
Vloženo
Práva