Preference sladidel u konzumentů v ČR – Bc. Lenka Trnková
Bc. Lenka Trnková
Diplomová práce
Preference sladidel u konzumentů v ČR
Preferences of sweeteners to consumers in the Czech Republic
Anotace:
Sladká chuť je jedna z nejdůležitějších aspektů sladidel. Sladivost je měřena ke vztahu k sacharóze. Sacharóza přispívá k energetické hodnotě potravin a poskytuje příjemnou sladkou chuť. Zatímco u nízko- a nekalorických sladidel se klade důraz na snížení energetické hodnoty a většina z nich vykazuje nepříjemnou pachuť. Sladidla se rozdělují na intenzivní a objemová. Intenzivní sladidla jsou prakticky …víceAbstract:
Sweet taste is one of the most important aspects of sweeteners. Sweetness is analysed as a relation to sucrose. Sucrose contributes to energy value of food and gives a nice sweet taste. Low-and non-caloric sweeteners are the most important elements to reduce energetic value and they can have a lot of unpleasant aftertaste.Sweeteners are divided into intensive and voluminous. Intensive sweeteners are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
E kódy
Martin Bílek
Název
Vložil
Vloženo
Práva