Dagmar VÁLKOVÁ
Bachelor's thesis
Nové trendy zpracování škrobu
New trends in starch processing
Anotácia:
Práce se zabývá tradiční výrobou škrobu bramborového, pšeničného, kukuřičného i výrobou škrobu z jiných obiloviny a exotických rostlin jako je maniok, batáty aj. Popsány jsou i jednotlivé škrobnaté plodiny, jejich vlastnosti, složení a využití. Největší význam mají v poslední době obiloviny, které se používají na výrobu biopaliv a bioplastů. Biopaliva jsou alternativou budoucnosti. Jejich obrovská …viacAbstract:
This work describes traditional potato starch, wheat starch, corn starch and other cereals, and exotic plants such as cassava, sweet potatoes, etc. The individual starch crops, properties, composition and use are are described too. The greatest importance are the recent cereals, which is used to produce biofuels and bioplastics. Biofuels are an alternative for future. Their main advantage is the possibility …viacKľúčové slová
škrob amylosa amylopektin brambory kukuřice pšenice výrobky ze škrobu biopalivo bioplast
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2010
Identifikátor:
16991
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VÁLKOVÁ, Dagmar. Nové trendy zpracování škrobu. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy