Studium reologických a termických vlastností potravin – Ing. Tomáš Valenta
Ing. Tomáš Valenta
Doctoral thesis
Studium reologických a termických vlastností potravin
The study of foodstuff rheological and thermal properties
Abstract:
Disertační práce se zabývá problematikou reologických a termických vlastností potravinářských látek a aditiv na bázi polysacharidů a proteinů, jež jsou hojně využívány jako potravinářské hydrokoloidy. Reologická analýza byla využita ke stanovení vnitřní viskozity a tokových parametrů roztoků polysacharidů (guarové gumy, kappa-karagenanu, xanthanové gumy) a směsí želatiny a polysacharidu. S využitím …moreAbstract:
The Doctoral Thesis deals with the issue of rheological and thermal properties of foodstuffs and additives based on polysaccharides and proteins which are widely used as food hydrocolloids. Rheological analysis was used to determine intrinsic viscosity and flow parameters of polysaccharide solutions (guar gum, kappa-carrageenan, xanthan gum) and gelatin/polysaccharide blends. Using suitable rheological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 9. 2018
Thesis defence
- Date of defence: 8. 11. 2018
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Valenta, Tomáš. Studium reologických a termických vlastností potravin. Zlín, 2018. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Termická stabilita asfaltů a vliv stárnutí na jejich reologické vlastnosti
Martina Hrušková -
Vliv stárnutí a recyklace na vlastnosti ABS kompozitů obsahující přísady na bázi celulózy.
Tomáš Dumek -
Vybrané sorpční vlastnosti nanovlákenné soustavy
Yan Wang -
Sorpce vlhkosti prášku z plodů trnky obecné (\kur{Prunus spinosa})\nl{} s přídavky polysacharidů
Eliška Dvořáková