Texturní vlastnosti prsní a stehenní svaloviny kuřat – Bc. Martin Bartl
Bc. Martin Bartl
Master's thesis
Texturní vlastnosti prsní a stehenní svaloviny kuřat
Textural properties of the pectoral and thigh muscles of chickens
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá texturními vlastnostmi prsní a stehenní svaloviny kuřat. K měření smykové síly metodou Meullnet-Owens Razor Shear (MORS) u kuřecích prsou a stehen byl použit přístroj Tiratest 27 025. Smyková síla u kuřecích prsních a stehenních jatečných částí sledovaných kuřat byla měřena po 7 dnech skladování při teplotách chlazení (4 °C) a při teplotách mražení (-30 °C). Nejkřehčí …moreAbstract:
The diploma thesis is aimed at textural properties of the pectoral and thigh muscles of chickens. The Tiratest 27 025 was used to measure the shear force by Meullnet-Owens Razor Shear (MORS) method. The samples of chicken breasts and thighs of the monitored chickens were measured after 7 days of storage at refrigerating temparture (4 ° C) and freezing temperature (-30 ° C). The most tender pectoral …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.