Bc. Martin Bartl

Master's thesis

Texturní vlastnosti prsní a stehenní svaloviny kuřat

Textural properties of the pectoral and thigh muscles of chickens
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá texturními vlastnostmi prsní a stehenní svaloviny kuřat. K měření smykové síly metodou Meullnet-Owens Razor Shear (MORS) u kuřecích prsou a stehen byl použit přístroj Tiratest 27 025. Smyková síla u kuřecích prsních a stehenních jatečných částí sledovaných kuřat byla měřena po 7 dnech skladování při teplotách chlazení (4 °C) a při teplotách mražení (-30 °C). Nejkřehčí …more
Abstract:
The diploma thesis is aimed at textural properties of the pectoral and thigh muscles of chickens. The Tiratest 27 025 was used to measure the shear force by Meullnet-Owens Razor Shear (MORS) method. The samples of chicken breasts and thighs of the monitored chickens were measured after 7 days of storage at refrigerating temparture (4 ° C) and freezing temperature (-30 ° C). The most tender pectoral …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.