Výroba termizovaných jogurtových nápojů a studium vlivu hydrokoloidů na jejich jakost – Jiří ŠVARC
Jiří ŠVARC
Bakalářská práce
Výroba termizovaných jogurtových nápojů a studium vlivu hydrokoloidů na jejich jakost
Thermization production of yoghurt drinks and study the impact on their quality hydrocolloid
Anotace:
Zakysané mléčné výrobky mají důležitou roli v naší stravě. Tato práce popisuje jednotlivé složky zakysaných mléčných výrobků a jejich změny během zrání. Zabývá se technologií výroby zakysaných mléčných výrobků. Zaměřuje se na výrobky s jogurtovou kulturou. V praktické části se zabývá technologickým postupem výroby jogurtových nápojů. Zkou-má vliv hydrokoloidů na jakost termizovaných jogurtových nápojů …víceAbstract:
Cultured milk products have an important role in our diet. This thesis describes various components of fermented milk products and their changes during ripening. It deals with technologies for the production of fermented milk products. It focuses on products with yoghurt culture. In the practical part it deals with the technological process of yoghurt drinks production. It examines the impact of hydrocolloids …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12787
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠVARC, Jiří. Výroba termizovaných jogurtových nápojů a studium vlivu hydrokoloidů na jejich jakost. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vlákniny na senzorickou jakost tvarohů a tvarohových výrobků
Michaela Hrdličková -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu
Tereza BOHDALOVÁ -
Senzorická jakost jogurtů v závislosti na technologii výroby
Kateřina KLÁPOVÁ -
Hodnocení jakosti bílých jogurtů v závislosti na obsahu tuku vstupní suroviny
Magdaléna Šťastná -
Senzorické hodnocení jakosti bílých jogurtů
Žaneta Olbertová -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu skladování jogurtů
Barbora Bašková -
Sledování vlivu jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu
Jaroslava OBDRŽÁLKOVÁ