Bc. Petr Bíza

Master's thesis

Netradiční způsoby výroby bílých vín

Influence of various types of cold maceration technique on substances contained in wine
Abstract:
Diplomová práce se zabývá různými technikami výroby vína, a to především využití macerací. Jsou zde porovnány varianty výroby bez macerace, s macerací po dobu 48 hodin, kvašení na celých neporušených bobulích a kvašení na slupkách neboli oranžové víno. V literární části je popsáno složení moštu a macerace. Dále jsou zde popsány metody kvašení na slupkách – výroba oranžových vín, a to především tradiční …more
Abstract:
The thesis deals with various techniques of wine production, especially the use of maceration. There is a comparison between variant sof production without maceration, maceration for 48 hours, fermentation on whole intact berries and fermentation with skins, or orange wine. The composition of the must and maceration is described methods of fermentation on skins-production of orange wines, especially …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta