Hodnocení kvalitativních parametrů zrna pšenice ozimé u odrůd z víceletých pokusů – Bc. Ilona Kužílková
Bc. Ilona Kužílková
Master's thesis
Hodnocení kvalitativních parametrů zrna pšenice ozimé u odrůd z víceletých pokusů
The evaluation of winter wheat grain quality parameters of varieties in multi-year trials
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení kvality zrna pšenice ozimé. V literární části je popsána anatomická stavba zrna a jeho chemické složení. Následně jsou charakterizovány požadavky na kvalitu pekařské pšenice a blíže popsány jednotlivé jakostní parametry a faktory, které je ovlivňují. Dále se zabývá požadavky registrace odrůd. Praktická část byla provedena na dvou stanovištích …moreAbstract:
The aim of the thesis is to deal with the problematics of wheat grain quality assessment. In the literary research the anatomical structure and chemical composition of wheat grain is described. Furthermore, wheat grain baking quality requirement are characterized. The quality parameters are described in more details. In requirements, this thesis deals with the requirements of varieties registration …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2023
- Supervisor: doc. Dr. Ing. Pavlína Smutná
- Reader: Eva Solařová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUŽÍLKOVÁ, Ilona. \textit{Hodnocení kvalitativních parametrů zrna pšenice ozimé u~odrůd z~víceletých pokusů}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/np6gdg/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme:
Plant Production
Theses on a related topic
-
Látkové složení zrna potravinářské pšenice ve vztahu k užitným vlastnostem
Dariana Sedlova -
Možnosti využití osiva potravinářské pšenice ozimé
Vít Kundera -
Formování a vývoj cen pšenice potravinářské na příkladu České republiky
Denisa Dvořáková -
Baking Quality of Composite Flours
Zhansaya Bolatova -
Mikrobiologická kvalita sušených pekařských směsí
Blanka GONDOVÁ -
Vliv odrůdy na výnos a jeho strukturu u raných zavlažovaných brambor
Žaneta Rubešová -
Vliv odrůdy cibule kuchyňské na její výnos a kvalitu
Vojtěch Valášek -
Vliv odrůdy, termínu setí a agrotechniky na výnosotvorné prvky a výnos zrna u ozimé pšenice (Triticum aestivum L.)
Martin Hanč