Kristýna Steiningerová

Bakalářská práce

Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití

Food additives of plant origin: analysis of traditional and conventional use
Anotace:
Tato práce shrnuje poznatky týkající se konzervace potravin a konkrétně pak způsobů konzervace potravin pomocí potravinových aditiv přírodního a syntetického původu. Za účelem přežití a zabezpečení se ba horší časy bylo nezbytně nutné vymyslet metody uchování potravin, prodloužit jejich trvanlivost, ale především zabezpečit jejich zdravotní nezávadnost. V první části práce je shrnuta problematika spojená …více
Abstract:
This bachelor thesis summarizes the knowledge about food preservation including methods of preservation by using food additives of plant and synthetic origin. In order to survive and secure themselves for unfavorable times, it was necessary for people to invent methods of food preservation for extending their shelf-life, but foremost to ensure food safety. First part of thesis summarizes issues of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
  • Oponent: Jana Hummelová, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses nszjdc nszjdc/2
15. 4. 2016
Složky
Soubory
Mach, J.
15. 4. 2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.