Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití – Kristýna Steiningerová
Kristýna Steiningerová
Bachelor's thesis
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Food additives of plant origin: analysis of traditional and conventional use
Abstract:
Tato práce shrnuje poznatky týkající se konzervace potravin a konkrétně pak způsobů konzervace potravin pomocí potravinových aditiv přírodního a syntetického původu. Za účelem přežití a zabezpečení se ba horší časy bylo nezbytně nutné vymyslet metody uchování potravin, prodloužit jejich trvanlivost, ale především zabezpečit jejich zdravotní nezávadnost. V první části práce je shrnuta problematika spojená …moreAbstract:
This bachelor thesis summarizes the knowledge about food preservation including methods of preservation by using food additives of plant and synthetic origin. In order to survive and secure themselves for unfavorable times, it was necessary for people to invent methods of food preservation for extending their shelf-life, but foremost to ensure food safety. First part of thesis summarizes issues of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Reader: Jana Hummelová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STEININGEROVÁ, Kristýna. \textit{Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/nszjdc/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Aromatické a léčivé rostliny v zahradní a krajinářské tvorbě
Martina Martínková -
Léčivé rostliny se zaměřením na dýchací problémy a jejich užití v rodinné zahradě
Kristýna Kroupová -
Léčivé rostliny s antidiabetickými účinky používané v tradičním léčitelství v Bolívii, Ekvádoru a Peru
Lukáš Janda -
Léčivé rostliny s antidiabetickou aktivitou používané v tradiční medicíně v Kolumbii
Kristýna Jílková -
Přehlížené léčivé rostliny v Evropě i na ostatních kontinentech a jejich popularizace v hodinách přírodopisu
Anežka Schönová -
Development of a multidetection method for the monitoring of food additives by tandem mass spectrometry
Aliaksandra Kharoshka -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights