Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití – Kristýna Steiningerová
Kristýna Steiningerová
Bakalářská práce
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Food additives of plant origin: analysis of traditional and conventional use
Anotace:
Tato práce shrnuje poznatky týkající se konzervace potravin a konkrétně pak způsobů konzervace potravin pomocí potravinových aditiv přírodního a syntetického původu. Za účelem přežití a zabezpečení se ba horší časy bylo nezbytně nutné vymyslet metody uchování potravin, prodloužit jejich trvanlivost, ale především zabezpečit jejich zdravotní nezávadnost. V první části práce je shrnuta problematika spojená …víceAbstract:
This bachelor thesis summarizes the knowledge about food preservation including methods of preservation by using food additives of plant and synthetic origin. In order to survive and secure themselves for unfavorable times, it was necessary for people to invent methods of food preservation for extending their shelf-life, but foremost to ensure food safety. First part of thesis summarizes issues of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Oponent: Jana Hummelová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STEININGEROVÁ, Kristýna. \textit{Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/nszjdc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Aromatické a léčivé rostliny v zahradní a krajinářské tvorbě
Martina Martínková -
Léčivé rostliny se zaměřením na dýchací problémy a jejich užití v rodinné zahradě
Kristýna Kroupová -
Léčivé rostliny s antidiabetickými účinky používané v tradičním léčitelství v Bolívii, Ekvádoru a Peru
Lukáš Janda -
Léčivé rostliny s antidiabetickou aktivitou používané v tradiční medicíně v Kolumbii
Kristýna Jílková -
Přehlížené léčivé rostliny v Evropě i na ostatních kontinentech a jejich popularizace v hodinách přírodopisu
Anežka Schönová -
Development of a multidetection method for the monitoring of food additives by tandem mass spectrometry
Aliaksandra Kharoshka -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný
Název
Vložil
Vloženo
Práva