Aromatické látky v hroznech bílých moštových odrůd a změny během zrání hroznů – Petr Klement
Petr Klement
Bakalářská práce
Aromatické látky v hroznech bílých moštových odrůd a změny během zrání hroznů
Aromatics in grapes of white wine grape varieties and changes during their ripening
Anotace:
Bakalářská práce poskytuje rozebrání velmi aktuální a stěžejní tematiky vinohradnictví. Konkrétně jde o analýzu aromatických látek v hroznech i jejich změny na základě různých faktorů. Je rozebrána jak komplexita aroma, tak hlavní rodiny aromatických látek za tuto komplexitu odpovědné. Důležité je jak samostatné působení určitých skupin, tak jejich vzájemné interakce. Toto zjištění naznačuje velkou …víceAbstract:
The aim of submitted work is to realize an analysis of aromatic compounds in grapes and of their changes caused by various factors. The text provides an analysis of aroma complexity as well as the main famillies of the aroma components, which are responsible for the complexity. It's important to understand the compounds can work separately and in mutual interactions as well. The fact increases the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
- Oponent: Jan Kupsa, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva