Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta – Silvie Minaříková
Silvie Minaříková
Bachelor's thesis
Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta
Textural Characteristics of Laminated Gluten-free Dough
Abstract:
V práci byla zkoumána možnost výroby bezlepkového laminovaného těsta a následně výroba croissantů. Na základě texturních charakteristik (tvrdost, elasticita, kohezivnost a žvýkatelnost) byly jednotlivé hodnoty bezlepkových croissantů srovnány s výsledky texturní analýzy u croissantu pšeničného. Bylo zjištěno, že vzhledem ke všem testovaným parametrům byl nejpodobnější kontrolnímu pšeničnému croissantu …moreAbstract:
The aim of the work was to test the possibility of producing gluten-free laminated dough and croissants. Textural properties of gluten-free croissant crumb (hardness, elasticity, cohesiveness and gumminess) were compared with the properties of the wheat one. The product prepared from blend of rice native and chickpea instant flour was found to have the characteristics of wheat product.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2016
Accessible from:: 3. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Minaříková, Silvie. Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 3.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 3. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva
Pavel Křupka -
Vliv přídavku vody na texturní charakteristiky pečiva
Michaela Kurková -
Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí
Eliška Musilová -
Vliv přídavku rýžové instantní kaše na texturní vlastnosti rýžového pečiva
Monika Augustová -
Kvalita pečiva z netradičních bezlepkových surovin
Veronika Přepechalová -
Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva
Ľubomíra Rybárová -
Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru
Lucie Pernikářová