Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta – Silvie Minaříková
Silvie Minaříková
Bakalářská práce
Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta
Textural Characteristics of Laminated Gluten-free Dough
Anotace:
V práci byla zkoumána možnost výroby bezlepkového laminovaného těsta a následně výroba croissantů. Na základě texturních charakteristik (tvrdost, elasticita, kohezivnost a žvýkatelnost) byly jednotlivé hodnoty bezlepkových croissantů srovnány s výsledky texturní analýzy u croissantu pšeničného. Bylo zjištěno, že vzhledem ke všem testovaným parametrům byl nejpodobnější kontrolnímu pšeničnému croissantu …víceAbstract:
The aim of the work was to test the possibility of producing gluten-free laminated dough and croissants. Textural properties of gluten-free croissant crumb (hardness, elasticity, cohesiveness and gumminess) were compared with the properties of the wheat one. The product prepared from blend of rice native and chickpea instant flour was found to have the characteristics of wheat product.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2016
Zveřejnit od: 3. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Minaříková, Silvie. Texturní charakteristiky bezlepkového laminovaného těsta. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 3.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 3. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku vody na texturní vlastnosti bezlepkového pečiva
Pavel Křupka -
Vliv přídavku vody na texturní charakteristiky pečiva
Michaela Kurková -
Texturní vlastnosti pečiva připraveného z komerčních bezlepkových směsí
Eliška Musilová -
Vliv přídavku rýžové instantní kaše na texturní vlastnosti rýžového pečiva
Monika Augustová -
Kvalita pečiva z netradičních bezlepkových surovin
Veronika Přepechalová -
Vliv granulace bezlepkové mouky na fyzikální vlastnosti těsta a pečiva
Ľubomíra Rybárová -
Zlepšení kvality a prodloužení trvanlivosti pečiva vyrobeného ze zmrazeného polotovaru
Lucie Pernikářová -
Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva
Monika Augustová