Speciální druhy pečiva a možnosti inovace receptur – Bc. Šárka Janečková
Bc. Šárka Janečková
Master's thesis
Speciální druhy pečiva a možnosti inovace receptur
Special types of bakery products and possibilities for recipe innovations
Abstract:
Práce je zaměřena na výrobu pečiva pro skupiny obyvatel trpící onemocněními, které vyžadují speciální dietoterapii. Předmětem literární rešerše bylo seznámení se s třemi nezávažnějšími z nich – celiakií, Crohnovou chorobou a diabetem s ná-sledným shrnutí individuálních dietních požadavků souvisejících s danými choro-bami. Cílem bylo vytvoření přehledu základních, inovativních a netradičních suro-vin …moreAbstract:
Thesis is focused on the production of baked goods for population groups suffering from diseases that require special dietary therapy. Subject of the literature research was to get acquainted with three of the most serious of them - celiac disease, Crohn's disease and diabetes and a consequent summary of the individual dietary requirements related to the diseases. The aim was to create an overview …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2023
- Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Reader: Iva Burešová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Edukační proces u pacienta s Crohnovou chorobou
Mariana Demianiv -
Ošetřovatelských proces u pacienta s Crohnovou chorobou
Anna Knotková -
Komplexní ošetřovatelská péče o pacienta s onemocněním Crohnovy choroby
Lucie Hlaváčková