Bc. Šárka Janečková

Master's thesis

Speciální druhy pečiva a možnosti inovace receptur

Special types of bakery products and possibilities for recipe innovations
Abstract:
Práce je zaměřena na výrobu pečiva pro skupiny obyvatel trpící onemocněními, které vyžadují speciální dietoterapii. Předmětem literární rešerše bylo seznámení se s třemi nezávažnějšími z nich – celiakií, Crohnovou chorobou a diabetem s ná-sledným shrnutí individuálních dietních požadavků souvisejících s danými choro-bami. Cílem bylo vytvoření přehledu základních, inovativních a netradičních suro-vin …more
Abstract:
Thesis is focused on the production of baked goods for population groups suffering from diseases that require special dietary therapy. Subject of the literature research was to get acquainted with three of the most serious of them - celiac disease, Crohn's disease and diabetes and a consequent summary of the individual dietary requirements related to the diseases. The aim was to create an overview …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2023
  • Supervisor: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Reader: Iva Burešová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety