Bc. Šárka Janečková

Master's thesis

Speciální druhy pečiva a možnosti inovace receptur

Special types of bakery products and possibilities for recipe innovations
Anotácia:
Práce je zaměřena na výrobu pečiva pro skupiny obyvatel trpící onemocněními, které vyžadují speciální dietoterapii. Předmětem literární rešerše bylo seznámení se s třemi nezávažnějšími z nich – celiakií, Crohnovou chorobou a diabetem s ná-sledným shrnutí individuálních dietních požadavků souvisejících s danými choro-bami. Cílem bylo vytvoření přehledu základních, inovativních a netradičních suro-vin …viac
Abstract:
Thesis is focused on the production of baked goods for population groups suffering from diseases that require special dietary therapy. Subject of the literature research was to get acquainted with three of the most serious of them - celiac disease, Crohn's disease and diabetes and a consequent summary of the individual dietary requirements related to the diseases. The aim was to create an overview …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety

Práce na příbuzné téma