Speciální druhy pečiva a možnosti inovace receptur – Bc. Šárka Janečková
Bc. Šárka Janečková
Diplomová práce
Speciální druhy pečiva a možnosti inovace receptur
Special types of bakery products and possibilities for recipe innovations
Anotace:
Práce je zaměřena na výrobu pečiva pro skupiny obyvatel trpící onemocněními, které vyžadují speciální dietoterapii. Předmětem literární rešerše bylo seznámení se s třemi nezávažnějšími z nich – celiakií, Crohnovou chorobou a diabetem s ná-sledným shrnutí individuálních dietních požadavků souvisejících s danými choro-bami. Cílem bylo vytvoření přehledu základních, inovativních a netradičních suro-vin …víceAbstract:
Thesis is focused on the production of baked goods for population groups suffering from diseases that require special dietary therapy. Subject of the literature research was to get acquainted with three of the most serious of them - celiac disease, Crohn's disease and diabetes and a consequent summary of the individual dietary requirements related to the diseases. The aim was to create an overview …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Edukační proces u pacienta s Crohnovou chorobou
Mariana Demianiv -
Ošetřovatelských proces u pacienta s Crohnovou chorobou
Anna Knotková -
Komplexní ošetřovatelská péče o pacienta s onemocněním Crohnovy choroby
Lucie Hlaváčková