Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty – Bc. Radek Adam Strauch
Bc. Radek Adam Strauch
Diplomová práce
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Processing of Poultry Tissues into Collagen Products
Anotace:
Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci procesních podmínek pro výrobu želatin z kachních žaludků. V teoretické části jsou probrány zpracování drůbeže a využití vedlejších živočišných produktů, stejně jako charakteristiky a aplikace kolagenu a želatiny. Experimentální část zkoumá různé podmínky extrakce želatiny pomocí Taguchiho metodologie a analyzuje vliv těchto podmínek na kvalitu želatiny …víceAbstract:
This thesis focuses on the optimization of process conditions for the production of gelatins from duck gizzards. The theoretical part discusses the processing of poultry and the use of animal by-products, as well as the characteristics and applications of collagen and gelatine. The experimental part investigates different conditions of gelatin extraction using Taguchi methodology and analyses the effect …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Strauch, Radek Adam. Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Inženýrství polymerů / -
Práce na příbuzné téma
-
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Aneta Polaštíková -
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák -
Slepičí běháky jako netradiční zdroj kolagenu
Linh Thi Hong Ngo -
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová -
Zvýšení rychlosti enzymových reakcí konstruováním kondenzátů substrát-enzym
Martin Mátl -
Enzym lipoxygenáza v zrnu obilnin ve vztahu k látkám s antioxidačním potenciálem
Lada Hallmanová