Bc. Radek Adam Strauch

Master's thesis

Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty

Processing of Poultry Tissues into Collagen Products
Abstract:
Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci procesních podmínek pro výrobu želatin z kachních žaludků. V teoretické části jsou probrány zpracování drůbeže a využití vedlejších živočišných produktů, stejně jako charakteristiky a aplikace kolagenu a želatiny. Experimentální část zkoumá různé podmínky extrakce želatiny pomocí Taguchiho metodologie a analyzuje vliv těchto podmínek na kvalitu želatiny …more
Abstract:
This thesis focuses on the optimization of process conditions for the production of gelatins from duck gizzards. The theoretical part discusses the processing of poultry and the use of animal by-products, as well as the characteristics and applications of collagen and gelatine. The experimental part investigates different conditions of gelatin extraction using Taguchi methodology and analyses the effect …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Strauch, Radek Adam. Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe