Využití zbytků z výroby tekutých ochucovadel ve výkrmu králíků – Bc. Michaela Spěváčková
Bc. Michaela Spěváčková
Diplomová práce
Využití zbytků z výroby tekutých ochucovadel ve výkrmu králíků
Using of residues from the lquid flavour production in rabbits fattening
Anotace:
Předkládaná práce se věnovala možnosti využití zbytků z výroby tekutých ochucovadel ve výkrmu králíků coby krmného doplňku, schopného nejen nahradit běžně používanou krmnou sůl, ale i zlepšit produkční ukazatele vykrmovaných králíků díky vysokému obsahu specifických sloučenin – huminových látek, jejichž pozitivní efekt byl popsán v předchozích studiích. Výkrm probíhal v prostorách Demonstrační a pokusné …víceAbstract:
The present study focuses on the possible use of residues from the liquid flavour as additives in feeds for rabbit meat production and their ability to not only substitute common feed salt, but also to positively affect the production factors due to its contain of humic compounds, as their positive effects have been widely described in various studies. The fattening itself was took place at the Facility …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SPĚVÁČKOVÁ, Michaela. \textit{Využití zbytků z~výroby tekutých ochucovadel ve výkrmu králíků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/nwa7i1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Vliv náhrady některých komponent krmné směsi pro výkrm králíků ovesnými omelky (odpadními produkty výroby krmiv) na výkrmnost, jatečnou hodnotu a zdravotní stav brojlerových králíků včetně ekonomického vyhodnocení
Dita Rindtová -
Výkrm králíků plemene Belgický obr s využitím sušené topinamburové nati
Petra Fejtová -
Náhrada vitamínu E v krmivech pro výkrm králíků přírodními antioxidanty
Jitka Řezníčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva