Mgr. Barbora Jankovičová

Disertační práce

Strukturní analýza potravinových alergenů metodou mikrofluidní imunomagnetické separace

Structural analysis of food allergens by microfluidic immunomagnetic separation method
Anotace:
Dizertační práce se zabývá izolací a identifikací epitopů s alergenním potenciálem modelového potravinového alergenu ovalbuminu. K tomuto účelu byla použita technika epitopového mapování, tzv. epitopová extrakce, založená na kombinaci proteolýzy alergenu imobilizovaným enzymem s následným vychytáním alergenních epitopů specifickými protilátkami vázanými na pevné fázi. Jako pevná fáze byly použity magnetické …více
Abstract:
The aim of this thesis is isolation and identification of allergenic epitopes of the model food allergen ovalbumin. The epitope mapping technique "epitope extraction" based on combination of allergen proteolysis using immobilized enzyme with subsequent capturing of allergenic epitopes by specific antibodies bound on the solid phase was utilized for this purpose. Magnetic microparticles were applied …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 3. 2011
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 4. 2011

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Jankovičová, Barbora. Strukturní analýza potravinových alergenů metodou mikrofluidní imunomagnetické separace. Pardubice, 2011. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická