Variabilita obsahu a složení silic u vybraných druhů koření (Carum carvi L., Thymus vulgaris L., Lavandula angustifolia Mill.) – Tereza Čípková
Tereza Čípková
Bakalářská práce
Variabilita obsahu a složení silic u vybraných druhů koření (Carum carvi L., Thymus vulgaris L., Lavandula angustifolia Mill.)
Variability of essential oils in selected types of medicinal and aromatic herbs and spices (Carum carvi L., Thymus vulgaris L., Lavandula angustifolia Mill.)
Anotace:
Práce na téma „Variabilita obsahu silic u vybraných druhů léčivých, aromatických a ko-řeninových rostlin“ se věnuje obsahu silic v kmínu kořenném (Carum carvi L.), kde se v silici sleduje obsah karvonu a limonenu, dále v tymiánu obecném (Thymus vulgaris L.), v jehož silici se sleduje thymol a karvakrol a v levanduli lékařské (Lavandula angustifolia Mill.), v jejíž silici se zpravidla sleduje linalool …víceAbstract:
The thesis deals with the topic of „Variability of essential oils in selected types of medi-cinal and aromatic herbs and spices“, focusing on the amount of essential oils in caraway (Carum carvi L.), where the amount of carvone and limonene are observed, next in thyme (Thymus vulgaris L.) in which the presence and amount of thymol and carvacrol were studied and lastly, in lavender (Lavandula angustifolia …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČÍPKOVÁ, Tereza. \textit{Variabilita obsahu a~složení silic u~vybraných druhů koření (Carum carvi L., Thymus vulgaris L., Lavandula angustifolia Mill.)}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ny3z0u/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin