Vliv přídavku vybraných dekarboxyláza-pozitivních zákysových bakterií mléčného kvašení na jakostní parametry modelových přírodních sýrů – Bc. Kristýna Glawatá
Bc. Kristýna Glawatá
Master's thesis
Vliv přídavku vybraných dekarboxyláza-pozitivních zákysových bakterií mléčného kvašení na jakostní parametry modelových přírodních sýrů
Effect of Addition of Selected Decarboxylase Positive Starter BMK on Quality parameters of the Model Natural Cheese
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo sledování vlivu Lactococcus lactis subsp. cremoris na jakost sýrů holandského typu. V rámci pokusu byly vyrobeny sýry s přídavkem dekarboxy-láza-pozitivního kmene a v jednotlivých analýzách srovnávány se sýry vyrobenými za pou-žití komerční smetanové kultury. Sýry pak byly po dobu 3. měsíců skladovány při teplotě 10 ? 2°C. Vzorky byly 1. den, poté 1., 2 a 3. měsíc zrání …moreAbstract:
The aim of this thesis was to investigate the influence of Lactococcus lactis subsp. cremoris on the quality of Dutch-type cheese. In the framework of our attempt, were produced cheeses with addition of decarboxylase-positive strain and were compared with the cheeses produced by using commercial cream culture, at the individual analyzes. After that, cheeses were stored over than 3 months at 10 ? 2 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2014
Accessible from:: 9. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GLAWATÁ, Kristýna. \textit{Vliv přídavku vybraných dekarboxyláza-pozitivních zákysových bakterií mléčného kvašení na jakostní parametry modelových přírodních sýrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/nyrr40/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Glawatá, Kristýna. Vliv přídavku vybraných dekarboxyláza-pozitivních zákysových bakterií mléčného kvašení na jakostní parametry modelových přírodních sýrů. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 9. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Porovnání plotnové a qPCR metody pro rozlišení Lactococcus lactic subsp. lactis a Lactococcus lactis subsp. cremoris
Jana Cigáňová -
Vlivy působící na produkci biogenních aminů u Lactococcus lactis subsp. lactis
Eva POLLAKOVÁ -
Změna vybraných parametrů přírodního sýra s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactococcus lactis subsp. cremoris
Simona Maděrová -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis
Tereza PODEŠVOVÁ -
Charakteristika vybraných kmenů bakterií rodu Lactococcus
Jana VANČUŘÍKOVÁ -
Změna vybraných parametrů přírodního sýra s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactococcus lactis subsp. cremoris
Simona Maděrová -
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury
Barbora Řezníčková -
Obsah biogenních aminů v přírodním sýru s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactoccous lactis subsp. cremoris
Anna MENŠÍKOVÁ